2011-10-03

Däckservice AB i Degerfors  är en modern däckverkstad som startades hösten 2011 av Håkan Vindahl och Johan Gustavsson. Håkan har över 30 års branscherfarenhet och har tidigare drivit Degerfors Vulkcentral under många år. Johan Gustavsson har arbetat i branschen sedan 1991 och arbetat 14 år tillsammans med Håkan som bland annat kundmottagare och säljare. De senaste 6 åren har Johan varit platschef för en större nordiskt däckkedja.

Vi vill erbjuda våra kunder en personlig service och bli en given och långvarig samarbetspartner. Tillsammans har vi sammanlagt över 50 års branscherfarenhet.

Vi finns i lokaler vid Jonstorps industriområde. Det är skyltat från centrum i Degerfors mot Strömtorp och ligger ca 100 meter före Defab.

Johan i kundmottagningen 

Johan i kundmottagninge

Ny däckfirma i Degerfors ( rep Kuriren )

 Sammanlagt har de jobbat 52 år i däckbranschen och i går öppnade de en ny däckfirma i Degerfors.
– Vårt fokus kommer att ligga på kundservice och det är egentligen det all företagsamhet går ut på i dag, säger Håkan Vindahl och Johan Gustavsson på Däckservice i Degerfors AB.

 
Dubbat biter bäst i vinter Johan Gustavsson i färd med att montera

Johan Gustavsson och Håkan Vindahl öppnade på måndagen sitt däckföretag. ”Det här tror vi på, men ett måste är att kunderna ska känna att de får service och det satsar vi på”, säger de

Två ”gamla uvar” i däckbranschen öppnade på måndagen en ny däckfirma i Nyléns Måleris gamla lokaler.

– Jag hade Vulkcentralen i Degerfors som jag sålde 2005, säger Håkan Vindahl. Johan som började jobba hos mig 1991 blev kvar hos köparen. Att vi nu startar det här företaget började som skoj för flera år sedan.

 Skojet blev allvar

Nu är det inget skoj längre, utan Johan Gustavsson och Håkan Vindahl är nu beredda att ta sin del av den intensiva däcksäsong som börjar den här årstiden.

– Det finns underlag och vi kommer i första hand att ägna oss åt personbilssidan, säger Håkan och Johan. Tanken är ju att kunderna själva ska bestämma när det passar att få däcken bytta. Vi har en hemsida där man kan gå in och boka tid för olika arbeten man vill ha utfört.

Däckservice i Degerfors AB har stora lokaler för sin verksamhet och det är något som behövs i däckbranschen.

– Vi har för avsikt att vara kvar i Degerfors, säger Håkan och Johan och fortsätter:

– De här lokalerna passar oss bra då vi nu bygger upp ett däckhotell för cirka 350 bilar. I övrigt ordnar vi hem det folk vill ha och monterar på bilarna. Kunderna behöver aldrig ta i däcken.

Samma telefonnummer

Både Håkan Vindahl och Johan Gustavsson har mycket kontakter i branschen och de är medlemmar i kedjan Däckarna i sverige ab som Håkan suttit med i styrelsen i 6 år så han kan den mycket väl .

– Det blev det naturliga valet för oss då jag var med där när jag hade Vulkcentralen, säger Håkan Vindahl. Sedan är det lite kuriosa att vi till det här företaget fick samma telefonnummer 0586-41990 som vi hade på Vulkcentralen. Många kommer nog ihåg det efter alla år då det varit med sen 1962.